T&P 23-09-2018

Chicahollandesa

De eerste gure zondag van dit najaar, de 4de zondag van september 2018….koud en regenachtig buiten……maar binnen bij Party Players daar leeft het!  Daar is het warm, sprankelend, spannend, vol verwachtend wachtend op (nieuwe) Try & Play ervaringen.

Het is 14:00 uur. Try and Play start en opent de deuren. (Nieuwe) Mensen ontmoeten, begroeten, verwelkomen en met elkaar verbinden. Telkens weer een genot om dit te mogen doen.

De sfeer komt er al snel in. Om 15:30 uur wordt de demo aangekondigd door niemand minder dan onze Ms Renée.  Folie is het thema…   Op drie plekken in de grot worden mensen op verschillende manieren in de folie gezet.

Tegen de danspaal worden twee subs met de rug tegen elkaar met daar tussenin de paal in de folie gewikkeld. Hangend aan een prachtige bamboestam wordt er ook een lieftallige dame opgehangen in folie en daarnaast hangt de welbekende ladder waar ondergetekende in de folie wordt gewikkeld.

Een stukje van mijn persoonlijke ervaring aan de ladder:

Wetend dat folie sterk is….en toch de spanning, zou folie wel sterk genoeg zijn? Terwijl deze gedachten door mij heen razen, focus ik maar op 1 ding.  En dat is vertrouwen.  Vertrouwen in mijn lieve Dom Amras en vertrouwen dat ik van een nieuwe ervaring ga genieten.

Hop, de ladder op!

Het lijkt ingewikkeld; gewikkeld worden in folie als een mummie. Bij het hoofd alleen een blinddoek en een extra ondersteuning. Daarna heerlijk zwieren en zweven in mijn eigen coconnetje van folie.  Lekker warm en veilig.

En dan ineens hop en (bijna) tegen het plafond!

Een prikkelend voorwerp over mijn lijf en over mijn gezicht. …. ff wennen….maar vooral lekker genieten van het moment. Loslaten van alle dagelijkse beslommeringen, heerlijk zijn in het nu.

Heerlijk en voor herhaling vatbaar.

Mooi om te zien dat het veel mensen zich bezig hielden om met folie iets te doen, beleven en een nieuwe ervaring op te doen. Misschien voor sommigen een geliefde ervaring waar men zich prettig bij voelt en voldoening uit haalt? Voor de beginner een enge spannende ervaring? Voor de ervarene wederom een welkome ontmoeting met de warme omhelzing van folie.

Voldoening geven en ontvangen zijn in mijn beleving de kernwoorden voor een  mooi Try & Play zondag.

————————————————————————–
Amras.

Op weg door een regenachtig landschap naar Try and Play. In m’n gedachten mijn lieve subje die voor het eerst in de folie gehangen wordt op de ladder. Wetend dat ze dat eng vind, plaag ik ondertussen haar met de verwachting dat de folie best wel sterk genoeg zal zijn. De woordjes “best wel” doen hun werk. Heerlijk om dat zo te doen.

Bij aankomst is het dan even aanpoten om alles in orde te krijgen. Het wordt vroeg lekker druk en dan gaan we beginnen met het thema Folie.

Op drie plaatsen tegelijk een demo met Folie!

Aan de danspaal, aan de bamboestok en aan de ladder.

Volle zaal met mensen die ogen tekort komen.

Ik ben intensief bezig met mijn sub op de ladder, zie haar onzekerheid, ze vraagt me nog extra om contact te maken. Dat is zo mooi om te zien, om dat te voelen! Berusting dat het er toch van gaat komen, langzaam vertrouwen maar toch zo eng. Ze stapt op het opstapje en wordt ingewikkeld met folie, blinddoek al op. Dan het spel met de ladder…….

Prachtig en heerlijk om dit te doen!

Blijkbaar zien anderen dit plezier ook want hierna word ik diverse keren gevraagd om het spel op de ladder met folie te herhalen. Iedere keer weer anders maar ook iedere keer weer heerlijk! Na het spel toch de verwondering dat het meer deed dan verwacht en dat het zo fijn was. Voor mij weer zo fijn om dit te mogen doen, het vertrouwen te krijgen.

Daar ben ik dankbaar voor.

Het spelen gaat verder in de grot. Mooi om te zien dat de mensen zich amuseren met touw, met folie ( en zo veel gedaan met folie de hele avond door!), met korte en lange zwepen!

Minpuntje vind ik wel dat er toch veel mensen in de grot staan te socializen terwijl er veel gespeelt wordt. Natuurlijk is het fijn en leuk om met elkaar van gedachte te wisselen terwijl je kijkt naar een spel maar voor degene die in het spel zitten is het vaak wel lastig als daar hard wordt gelachen en gepraat. Het leidt af en ik weet dat vele subs dan toch veel meer moeite moeten doen om in zichzelf te komen.

Voor de Doms is het vaak erg oppassen om omstanders niet te raken met touw of zweep. De grot biedt veel plaats voor allerlei activiteiten en het is fijn om ook met wat langere zwepen te kunnen spelen.

Mocht je willen kijken, is dat altijd fijn maar probeer in ieder geval dat aan de zijkant te doen en geef degene die spelen de rust en de ruimte om er een mooi en fijn spel van te maken.

Aan de bar kun je altijd terecht voor het drankje en de babbel met lach.

Met lieve groet,

Chicahollandesa en Amras