T&P 28-10-2018

Ogen Wijd Gesloten – Try&Play oktober 2018: Blind Date

 

Zien, voelen, ruiken, horen, proeven: Bdsm is in al zijn verschijningen altijd een spel van de zintuigen. Welke versterk je, welke verzwak je, welke terg je, welke beloon je? Welke prikkeling is de weg naar plezier, naar genot, naar onderwerping, naar toewijding? Hoe leer je die te bespelen en te beheersen, hoe leer je die op je allermooist te ontvangen? 

 

Dát was het thema van Try&Play Oktober: Blind Date – spelen met de zintuigen. Verder was -geheel in lijn met de-tijd-van-het-jaar thuisbasis PartyPlayers aangekleed met Halloween-versiering. 

 

Ik ben een trouwe bezoeker van Try&Play, ik noem het mijn ‘thuis-feestje’, omdat ik daar omringd word door bekende gezichten, me welkom voel, geliefd zelfs en omdat ik er groei. Door mooie gesprekken, adviezen en confronterend spel.

 

Try&Play kenmerkt zich door creativiteit, lichtvoetigheid en plezierig spel en een lage drempel voor nieuwsgierigen. Ook nu begon de middag met een tweetal heerlijk eigenzinnige ervaringen voor iedereen: de kelder was omgetoverd tot een ‘Geblindoekt-voel-doolhof’. Blootsvoets tastend langs muren, kriebelige stofjes en sliertjes streken langs je huid, onder je voeten voelde je verschillende structuren en temperaturen (nat, koud, bobbelig, plakkerig…). Het was super leuk om te voelen en na afloop te raden wat het allemaal was geweest. Iedereen kwam er met een grote lach uit en bij de uitgang werd nog lang nagepraat. 

 

Even verderop was een echte samenwerk-opdracht: geblinddoekt tekenen! Ogen dicht, oren open: een geblinddoekte tekenaar (Jackie61), en een assistent (schrijfster dezes) die omschreef wat er getekend moet worden (in ons geval een eet-tafereel, vier personen aan tafel). Intensief samenwerken, me afstemmen op de tekenaar én de afbeelding. Voelen hoe ze mijn aanwijzingen interpreteerde, daarop anticiperen. Er was 10 minuten lang niets anders dan ons tweeën. Focus! En ook nog met een een zeer acceptabel eindresultaat!

 

Ik vond het erg leuk dat het Try&Play-team twee belevenissen had gecreëerd die zowel voor Dominanten, subs als niet-bdsm’ers aantrekkelijk waren om te beleven. 

 

Later op de middag vond er een ‘sub-dans’ plaats. Op een ronde dansvloer dienden subs geblinddoekt te dansen, en de dominanten moesten buiten de dansvloer te blijven. Kwam de sub evenwel dicht bij de rand, dan mocht er geslagen worden. Ik deed mee als sub-danseres want ik vind het fijn om mooi te bewegen onder de ogen van mensen. Maar dit bleek totaal niet mijn ding te zijn: de dominanten sloegen erop los, en ik merkte dat ik het helemaal niet prettig vond dat ik niet wist door wie ik werd geslagen. Het beangstigde me wat: slaan is iets heel intiems voor mij: ik associeer het niet met lol maken. Afgaande op de plezierige geluiden om me heen was het voor de meesten echter wél heel erg leuk en fijn, dus het was iets persoonlijks van mezelf. Weer wat geleerd dus, helemaal OK: dat hoort er ook bij! 

 

Rondom deze activiteiten ontspande ik, met mooie gesprekken, het krijgen van een fijne massage, en al het afwisselende spel om me heen observerend. Een mooi moment was dat ik een nieuwsgierig stel bij SubDominaTess van het T&P-team mocht introduceren, die graag hun eerste suspensie wilden meemaken. Met plezier ben ik op hun verzoek bij ze gebleven. Hij die durfde: ogen gesloten, de touwen voelend, zij die zo trots op hem was en hem dat toefluisterde. Prachtig!

 

En daar was MrsRenée, de enige die me ongevraagd mag domineren, omdat hij het vermogen heeft me een stukje dieper te voelen. Iets dat me altijd raakt. Een hard geknoopte bondage om mijn bovenlijf, mijn adem bekort, mijn armen achterwaarts omhoog getrokken door de takel, wankelend op mijn hakken voorovergebogen zijn schoppen en slaag ondergaand, pijn en vastberadenheid, vechtend, boos om het masker dat me belette zijn blik te vangen. Daarna voortgeduwd en -gesleept door de club, de kou in buiten, langs blikken van velen die ik niet zag maar wel voelde. Dat is mijn spel en ik kon mijn dankbaarheid dan ook niet anders uiten dan te knielen en zijn benen te omhelzen. 

 

Na afloop roken mijn kleren en mijn lijf naar alles van deze Try. Geur is herinnering: ook dat zintuig hoort hierbij. 

 

Een hele mooie Try-editie was het: een genot voor alle zintuigen. Ben ik Smaak nog vergeten? Nee hoor: Try&Play smaakt naar Meer! 

 

 

Shut your eyes

I spin the big chair

You feel dizzy, light and free

Falling gently on a cushion

You can come and sing to me

 

(Uit: Shut Your Eyes – Snow Patrol)