Try and Play januari 2024

Een mooi begin van het jaar

Wat een feestje om jullie allemaal weer te mogen begroeten op ons eerste feestje in dit nieuwe jaar.

Het thema kaarsen blijkt een gewaardeerd thema en menig teamlid is er tot aan het avond eten druk mee bezig geweest.

Het begon met de demo, hiervoor hadden we een lekker comfortabel matras op de grond gelegd waaroverheen een wegwerp zeil gespannen.

De demo had de beschikking over drie dames die zich van tevoren opgegeven hadden.

Al snel na het ontsteken van de kaarsen lagen de dames te kronkelen van pleasure and pain en zaten ze al snel onder de wit-zwart-rode stippen.

Kaarsvet is prima af te wisselen met ijsklontjes om de opgewarmde huid weer af te koelen.

De kreten van de dames waren door de hele grot te horen J
Ondertussen vertelde een teamlid over het verschil van kaarsen en het afraden van waxinelichtjes (het lontje met het metalen plaatje maakt echt brandwonden op de huid)

Na de demo werden de dames met behulp van ruwe handen en een mes schoongekrabd, ook dit is een onderdeel van het spel.

Het zeil werd even geveegd en daarna kwamen de volgende mensen erop liggen om ook overgoten te worden met kaarsvet.

De demo neemt altijd een stukje van de grot in beslag maar er blijft genoeg over voor spelers om hun eigen spel te spelen. Er waren voor de demo al wat spellen gaande en die konden (na wat verschuivingen) toch gewoon hun spel verder spelen.
Boy o boy wat is er veel gespeeld in de grot!!!!

Ik heb menig knoopkunsten gezien en mensen die vastgezet werden en daarna hun lijf liefdevol bewerkt zien worden met een diversiteit aan slag materiaal.
Zachte spellen, harde spellen, emotionele spellen het kan allemaal veilig in de grot!

Mocht je dit anders ervaren spreek ons dan gerust aan. ( Wij zijn de mensen die rode badges dragen en DungeonMaster zijn)
Compliment aan een ieder die kijkt en afstand houdt en aan de vrienden/bekenden die na een spel het geliefde dekentje en een glas water halen voor de spelers, deze after care wordt zeer gewaardeerd.

AJzwepen had haar stand weer in de vertrouwde hoek naast de bar opgesteld en kon al snel rekenen op belangstelling van nieuwe bewonderaars en oude bekenden. Hun materiaal is eerlijk en goed gemaakt. De gekochte spullen worden vaak gelijk even getest en ingeslagen. J

Complimenten voor de kok en de kokkin voor het verzorgen van weer een mooi buffet. Elke maand staan zij vanaf het begin van de middag in de keuken te zweten om ons culinair te laten genieten.

Ook de pantry waar de koffie-thee en watermachine staat wordt vaak bijgevuld met koek, brood en andere lekkernijen.
De nieuwe manier van werken, zo’n 25 mensen tegelijk in het restaurant werkt goed en wordt erin gehouden. Op deze manier kan eenieder rustig even eten en blijft de club vrij van borden/bestek en gemorst eten in de bar en in de kamers.

Ik wil namens PP benadrukken dat er altijd genoeg eten voor eenieder is.
Zij doen hun best om alles aangevuld te houden.

Het was een drukke geslaagde dag met veel kennismakingen en herenigingen.

Net voordat we de muziek stopzette heeft mijn partner mij uitgenodigd voor een spel, daar was ik wel aan toe maar wegens privé omstandigheden heb ik dat ver voor mij uit moeten schuiven.
Dit spel was voor mij de kroon op de dag en zal ik in mijn secret box of memories met mij meedragen.
Op naar volgende maand waar we jullie hopelijk ook weer zullen zien voor een rondje Spanking.

Liefs,

Rose in Disquise.

Try and Play januari 2024

Een nieuw jaar; een goed begin met een gezellig BDSM feest. Voor iedereen, van beginner tot gevorderde spelers.
Het thema van deze maand is: mooie figuren maken met kaarsen.

We openen traditioneel weer om 15:15u en aansluitend doen we de demo.
Wij leggen hierbij uit hoe en welke kaarsen je kunt gebruiken, waar je op moet letten en hoe je het kaarsvet er weer afhaalt. Uiteraard leent dit spel zich voor allerlei leuke uitingen van creativiteit van aanbrengen tot afhalen. Laat je lekker verrassen.
Wees dus op tijd!


Ook deze maand zal AJzwepen aanwezig zijn met mooie leren ‘speelmaterialen’, voor beginners en voor gevorderden!


Het team is tot 20.30 uur aanwezig, de club is open tot 23.00 uur.

Kijk op Fetlife.com, Try-and-Play, voor meer info.

Kerst editie 2023

Kersteditie Try and Play 2023

Lieve mensen, deze keer een kortere versie van Probeer maar ondanks dat of misschien wel desondanks werd er enorm veel en intens gespeeld!

Na mijn openingswoord werden de touwen en de zwepen direct eruit gehaald en al snel klonken de klapjes of scharnieren de mensen al in het touw. De stam zat er direct in.

Wederom konden er weer gasten voor het eerst een ervaring meemaken en ondanks hun angst dat het nu toch echt ging gebeuren, ondergingen ze het buitengewoon goed.
Zo mooi weer om te zien dat mannen de angst enorm kunnen pakken, om te kunnen draaien naar aanvaarding en overgave omdat er vertrouwen is naar de ander.
En dan kan het zomaar gebeuren dat je ineens aan de takel hangt, omhoog gehesen en weer omlaag gaat terwijl het vrijwel kontje butsen een tot de ontdekking is dat het dak toch niet instort!
En daarna directe vragen om meer! Tja, dat horen we vaker. Grijns.

Een ander geluid voor emotie die vrij kan komen. Maar natuurlijk mag dat vrijkomen. Graag zelfs. Laat je fijn gaan, geef je verplicht over: ik help je daarbij zo graag. En voor mij persoonlijk zijn dat hele mooie fijne cadeautjes! Niet alleen komt de emotie bij jou naar boven maar wat denk je van mij? Ook bij mij hoor. Ik ben daar dankbaar voor.

Het keukenpersoneel had echt hun best gedaan voor ons: heerlijke speciale gerechten en bijzonder lekkere toetjes. Het was hard werken voor ze! Namens ons team hartelijk dank!

De barmeisjes hebben het bij ons prima naar hun zin gehad en konden in ieder geval zeggen dat hun bijzonder lange dienst tot 4:00 ’s nachts heel fijn was begonnen. Knap hoor om vanaf ongeveer 12:30u door te gaan tot de andere dag 4:00u ’s ochtends en dan nog alles op te moeten ruimen! Die zijn pas rond half 6 naar buiten gekomen denk ik.
Ik hoop dat ze een fijne tijd hebben gehad: eerst Try and Play en daarna de kinky Technoparty.

The Day Before Christmas is erg fijn geweest. De één is naar huis gereden, de ander is niet gebleven om te kijken of de danceparty ook leuk zou kunnen zijn. Voor mij persoonlijk was blijven geen optie: mijn oortjes piepen al genoeg en stiekem gezegd, het is ook niet zo mijn soort muziek. Ssst, niet verder vertellen!
Gelukkig zijn er ook mensen die helemaal uit hun dak gaan. Maar goed dat we niet allemaal hetzelfde zijn, toch?

Volgend jaar gaan we elkaar weer veel zien en we beginnen in januari om de duisternis wat weg te bomen met kaarsen.

Graag wil ik iedereen namen het team van Try and Play een heel gelukkig, veilig, warm
( en hopelijk ook een keertje wat droger ) uiteindelijke wensen en een prachtig begin van 2024.
Dat 2024 een jaar wordt waarin we, ondanks alle gebeurtenissen in de wereld , de liefde voor elkaar kunnen verspreiden. Wat klein begint kan soms zomaar heel groot worden.

A Very Happy New Year.

Team Try and Play
Amras

Try and Play november 2023: thema Petplay

.

Try and Play november 2023

Het thema was deze keer Petplay. Er zou een hele mooie demo worden uitgevoerd maar helaas waren degene die dit zouden doen geveld door de griep, waarschijnlijk covid. De voorzitter van de VSSM heeft nog kort het een en ander verteld over Petplay hoe dat dit de afgelopen jaren enorm is gegroeid, hoe de mensen zich daarin bewegen en wat Petplay voor hen betekent. Heel interessant!

Ongelofelijk jammer natuurlijk dat we geen uitgebreide demo konden laten zien maar we zijn niet voor één gat te vangen en daarom gaf Annahera met haar pup Couper een mooie korte indruk van wat PetPlay in kan houden. Hartstikke leuk om te zien hoe de pup allerlei commando’s uitvoert.

Wij beloven jullie volgend jaar hierop uitgebreid terug te gaan komen. Dus houd ons in de gaten komend jaar!

Hoe verliep de dag verder?
Nou, in den beginne was het wat koud in de grot. Allerlei technische problemen speelden hierbij op de achtergrond. Helaas konden we daar weinig aan doen maar de crew van Partyplayers deden hun best en het werd in ieder geval al snel warmer.

Maar dat mocht toch de pret niet drukken. Er werd heerlijk divers gespeeld.
En natuurlijk, het ene spel is het andere niet maar waar wij als team wel voor staan is dat het op veilige manier gebeurt en binnen de grenzen die we aangeven. Keihard spel waar bij wijze van spreken de bloedspetters vanaf vliegen is bij ons niet toegestaan evenals gebruik van touw op manieren die wij niet veilig achten.

De teamleden zijn tevens de Dungeonmasters en als wij van mening zijn dat een spel een gevaarlijke kant opgaat, zullen we daarop acteren. Maar we zien natuurlijk niet alles! Daarom zijn we altijd blij als gasten zich bij ons melden als er in hun ogen misschien een gevaarlijke of ongewenste situatie is of kan ontstaan. Dat geldt niet alleen voor een spel maar natuurlijk ook over ongewenst gedrag.

Ik zie nu natuurlijk al wenkbrauwen optrekken want was dit het geval dan? We hebben wel iemand gewezen op een spel omdat we dat niet veilig achten. Gelukkig allemaal goed gegaan maar voor ons toch even weer een wake-up call om iedereen te laten weten dat als wij optreden als Dungeonmasters dit toch echt opgevolgd dient te worden.

Gelukkig maar weer dat dit zelden voorkomt.

De middag en avond zijn heel gezellig geweest, veel knuffels over en weer, veel touwwerk, iets minder zweepwerk maar wel weer heel mooi om te zien, solo bondage met suspension en altijd geweldig om te zien hoe iemand zichzelf in de touwen hangt. Regelmatig lekkere hapjes op schalen zowel gezond als ook iets minder gezond maar wel errug lekkerrr. De koekjes in diverse uitvoeringen bij de koffieautomaat, de diverse warme versnaperingen: het ging er allemaal in als de spreekwoordelijke koek. Het eten was weer prima in orde. Deze keer ook echt helemaal op!

Het is natuurlijk bekend dat PartyPlayers Fetlife in de gaten houdt om daarop af te stemmen hoeveel eten ze in moeten kopen. Daar bovenop komt dan nog een bepaalde marge. Als er dan toch veel gasten komen die zich niet op Going hebben gezet, tja, dan kan het gebeuren dat op een gegeven moment de keuken niets meer heeft. Alle reden dus om je even op Going te zetten als je komt.

Volgende maand is het Kerst! We gaan nog wat leuke dingetjes verzinnen die ik nu nog niet verklap maar ook dan gaan we heel gezellig met elkaar als BDSM’ers er een mooie dag van maken!

Namens ons team een heel gezellige maand met mooie fijne feestdagen in het verschiet. Geniet van elkaar.

Amras

10-Jarig bestaan Try&Play: heerlijk feest.

10-Jarig bestaan Tray&Play.

Op 22 oktober 2023 hebben we het 10-jarig bestaan van Try&Play gevierd bij de PartyPlayers te Lelystad. Dat hebben we geweten, zeg! Wat een opkomst! Wat een heerlijk feest was het.

Om 14:00u kwamen al veel gasten want we hadden aangegeven eerder officieel te openen in de grot vanwege de feestelijkheden. Iedereen in de grot werd verwelkomd met livemuziek totdat Amras de microfoon oppakte om 14:45u en iedereen van harte welkom heette.

De grot was vol, kunnen we wel zeggen. Het was heerlijk druk.

Bij de muziekbar stond aan de ene kant de live band, daar tegenover was een bed klaargezet met vloerzeil en zeil op het bed om daar een levend buffet van te maken. Ons model Mej_P zou daar op komen te liggen en bedekt met allerlei soorten fruit. Aan de andere kant van de grot in haar vaste hoekje stond AJzwepen met haar materialen en meteen daarnaast AndereHan die zijn nering uitgestald had.

Amras begon met zijn speech en nodigde algauw de originele oprichter van T&P uit: MrsRenee. Ter sprake kwam waarom T&P opgezet werd, beetje geschiedenis erbij waar T&P allemaal geweest was maar vooral waar Try&Play eigenlijk voor staat. Zijn partner subDominatess werd ook naar voor gehaald en gevraagd naar wat Try&Play veroorzaakt heeft in de afgelopen jaren.
De invloed van T&P die doordrong tot zaken als PartyPlayers om ons een podium te geven.
Met recht mag Mrs Renee daar trots op zijn en dat was ze. Ik weet dat ze er van genoten heeft!

Tijdens de speech werd de voorbereiding gedaan van PeterPeculiar en zijn model voor een mooie demo shibari en werd Mej_P door Mrs Renee en subDominatess al wat “aangekleed” met fruit.
Na zo’n 8 minuutjes was de speech over en ging de aandacht uit naar het levend buffet en de demo die erg veel belangstelling trok.
Prachtig om te zien hoe het model gebonden werd en in allerlei houdingen in de lucht kwam te hangen. Sommige gasten stonden enigszins versteld te kijken hoe het model dat toch vol kon houden. Oefening baart kunst, zeggen we dan. Maar bijzonder mooi om te zien.
Ondertussen kon er genoten worden van het buffet. Mej_P vond het een geweldige ervaring.

De winkeltjes hebben niet te klagen gehad over belangstelling. Mede ook doordat er wederom een aantal nieuwe mensen kennis kwamen maken met BDSM en direct wat materiaal uit konden kiezen.
Iedere aflevering weer zien we nieuwe mensen die nieuwsgierig zijn naar BDSM en die via mondreclame en Fetlife de weg naar ons weten te vinden. Zo mooi om te zien hoe dat werkt.

Het betekend dat waar Try&Play voor staat ook daadwerkelijk aanslaat en iets met mensen doet!
Wat in de speech naar voren kwam, zal ik hier nog maar eens herhalen.
Try&Play staat voor: laagdrempelig, gezelligheid, contact maken met gasten, het wegwijs maken van nieuwe mensen, het begeleiden van iedereen met interesse in de BDSM, gasten een fijne nieuwe mooie ervaring geven, veiligheid bieden voor alleengaanden en iedereen uit de LHBTQ+ gemeenschap, het gevoel van welkom geven en welkom zijn!

Wij doen dit als vrijwilligers nu al 10 jaar en we genieten daar nog steeds van. We zien en merken ook dat men dit op prijs stelt.
We hebben als teamleden ook deze keer weer sommigen nieuwe gasten een kleine inkijk kunnen geven in de BDSM en iedere keer weer zie ik de vonk overslaan, zie ik dat mensen een begin van een idee krijgen wat BDSM zou kunnen betekenen voor hen, voor hun relatie, voor vrienden.
Ik kan daar bijna lyrisch over worden.
Maar goed, het laat zien met welke passie we iedere keer weer dit feest bieden en organiseren voor jullie, onze gasten.

Natuurlijk, ondanks de drukte werd er veel, heel veel gespeeld. Iedereen maakte gewoon even plaats als men met allerlei materialen ging spelen.

Dan had PartyPlayers nog een heerlijke verrassing in petto voor iedereen, namelijk hele mooie slagroomtaarten met een prachtige plaat erop. Alle taarten zijn helemaal op gegaan, dus smaakten ze voortreffelijk! We werden door Marco, medewerker van PartyPlayers, nog bedankt voor alle inspanningen van de afgelopen jaren.

Lieve mensen, wat hebben we genoten van deze dag!
Het was voor ons een drukke tijd om alles te organiseren, we hebben het met heel veel plezier gedaan en we gaan er gewoon mee door!
Waarom?
Tja, als je dat nu nog niet begrijpt, moet je bovenstaande nog maar eens lezen.

Ik wil hier iedereen bedanken voor zijn/haar inzet tijdens ons feest: Mrs Renee, subDominatess, de live band met o.a. -Principessa_ en Neolith, de woordkunstenaar Hans, AJ Zwepen, PeterPeculiar met model Nicole, Mej_P, de medewerkers van PartyPlayers, alle teamleden en stagiaires van Try&Play en uiteraard alle gasten!

Volgende maand, november, gaan we een groep introduceren die we nog niet of althans heel weinig gezien hebben bij ons: Pet Play.
Een groeiende groep die op een andere manier BDSM beleeft. Laat je verrassen!

We zien jullie heel graag de volgende keer weer bij ons.

Namens alle teamleden van Try&Play wens ik iedereen hele fijne dagen en belevenissen,

Amras.

September 2023

Try&Play september 2023

Een mooie dag met een leuk vooruitzicht: een feestje van Try and Play in Party Players Lelystad.
Het thema was folie suspension. Spannend: is folie wel sterk genoeg om er iemand in te wikkelen en vervolgens omhoog te takelen? Hm, we gingen het meemaken!

Om 13.00 uur waren we met een veel kleiner team dan normaal bij de club. Daar waren ze nog druk bezig met het opruimen van het feest de avond ervoor. Gezamenlijk de schouders eronder en al gauw was de boel aan kant en opgeruimd. Alleen dat licht en geluid; dat ging niet van een leien dakje en het was een zoektocht naar de juiste ‘knopjes’ en ‘stekkers’ op apparatuur en de juiste afstelling. Zonder de technicus van de club is dat ook niet goed gelukt. Uiteindelijk deed 1 box het maar en het was wat donkerder dan normaal maar we hebben het gered.

Om 14.00 uur gingen de deuren open, kwamen de gasten binnen en begon de gezelligheid.
Amras opende de dag.

Ik (Coco_sub) mocht ‘demo girl’ zijn en al gauw stond ik met een bamboestok in m’n handen en voelde ik de eerste folie om me heen gerold worden, strakker en strakker, van hoog rond m’n hoofd tot aan m’n enkels. Er werd een blinddoek van zwart folie gefabriceerd. Je ziet echt niks hierdoor!
Ik werd achterover neergelegd op de grond. De twee touwen bevestigd aan het einde van de bamboestok werden aan de takel bevestigd en zo langzaam maar zeker ging ik omhoog, zweven in een cocon van folie, zacht zwaaiend of schommelend. Kriebelen, prikkelend en omhuld. Warm, zacht en ingepakt, gevoel van rust.
Al gauw werd ik weer naar beneden gelaten en daar werd ik ‘uitgepakt’. Schaar er door en klaar. Gauw onder de douche het zweet eraf spoelen en weer door. Het was immers een demo en die duren helaas niet zo lang. Had er graag langer gehangen! Maar je kunt dus echt iemand in een suspensie hangen met folie!

Amras en Andere Han konden met andere nieuwsgierigen verder.
Gedurende de hele dag kwamen er mensen die graag in de folie wilden hangen en die hebben we een heerlijke ervaring kunnen geven.

Er was een stel die een spanking bankje hadden mee genomen, wat uit losse stukken bestond maar samen een prachtig meubel vormde. Spanking, blote hand, cains, batjes. Prachtige speel momenten kwamen daar uit, samenspelen met overgave en pijn, emotie en controle.

We hadden nog het idee dat er heel weinig gasten zouden komen maar dat viel heel positief uit. Er kwamen er veel meer dan we hadden gedacht en het was dus weer lekker spelen.

Nou ja, spelen??? Tuurlijk werd er veel gespeelt maar ook veel bijgepraat. Keigezellig uiteraard maar omdat dit ook plaatsvond in de speelgrot hadden wat spelers hier toch wat last van. Natuurlijk is bijpraten gezellig en kijken naar anderen terwijl ze met een spel bezig zijn is ook fijn maar voor de fervente babbelaars onder ons? Bedenk dat als je zelf speelt het best lastig kan zijn om naast mensen te staan die hard lachen om een grap of dat er stevig gediscussieerd wordt terwijl je net met een mooi gevoelig spel bezig bent? Je sub die probeert om in de juiste stemming te komen maar iedere keer toch gestoord wordt door de luidruchtige omgeving?
De speelgrot heet niet voor niets speelgrot, geen praatgrot.
Ik doe heel graag een beroep op iedereen om het gezellige kletsen bij de bar te doen of bij de andere zitplekken die er zijn zodat de spelers in de grot daar geen last van hebben.

Desondanks werd er heel veel gespeeld en als iemand met wat zwepen begon gingen mensen toch ook wel naar andere plekken om te praten. Tja…….waar zwepen al niet handig voor zijn.

Maar ondanks wat technische problemen is het een heel gezellige en vermoeiende dag geweest.

Voor de volgende keer! Let op!
In verband met het vieren van ons 10 jarig bestaan opent Amras alles eerder dan gewoonlijk!
Zorg ervoor dat je meteen om 14:00u al bij de club bent want om 14:45u opent Amras de dag en gaan we beginnen met leuke dingen.

Coco_sub
Amras

Try and Play 25 juli 2023

Een warme zonnige zondag spelen bij Try and Play.

Het beloofde een zonnige warme dag te worden en dat werd het ook. Maar voor we er waren kregen een melding vanuit de club dat er een grote stroomstoring was en Party Players in het ‘donker’ zat. Eerste melding was dat het tot 15.00 uur zou kunnen duren.

Dat zijn dan van die dingen die je eigenlijk helemaal niet wilt horen want dat kan potentieel heel wat problemen opleveren: de warmte in het gebouw, groepen mensen, geen koeling in de keuken, enz. Enfin, snel via de app overlegt en op Fetlife een waarschuwing gezet en toch naar de club want we waren allemaal onderweg en sommige van ons al op korte afstand.

Daar aangekomen bleek het gelukkig al grotendeels opgelost te zijn en was er weer stroom (op wat haperingen na in systemen). Bij de club kwamen al paniektelefoontjes en dus weer snel op Fetlife een ‘afmelding gezet’. Daarna zoals gewoonlijk de grot voorbereid, muziek klaargezet, handdoeken verspreid, rondje lopen, inspectie en onderling even overleg.

Om 14.00 uur gingen de deuren open en de mensen kwamen binnen: het liep gestaag door. Vanwege de hitte liep de buitenruimte met zwembad al snel vol. Gelukkig was ook voor schaduw gezorgd. Binnen in de grot was de temperatuur door de twee airco’s gelukkig erg aangenaam waardoor er fijn gespeeld kon worden.

Hoofdbondage was het thema: een wikkeling van touw om het gehele hoofd. Een één op één spel, met veel rust en aandacht voor elkaar. Mooie momenten en verrassende reacties. Tot aan bijna sluitingstijd werd er nog een hoofdbondage gegeven op verzoek. Mensen gingen ook al gauw hun eigen spel spelen, zwepen, bondage, suspension. Alle aspecten van de BDSM kwamen lekker aan bod.

Als teamlid loop je door de club, je maakt een praatje met mensen, nieuwe en oude vrienden, geeft uitleg of laat de club zien, soms bekers opruimend, ‘verloren’ handdoeken in de wasmand gooiend, je voelt de sfeer en de energie. Je ben zichtbaar aan de badge. Ook vandaag was onze stagiaire, Mastercenc , aanwezig en behulpzaam!

Zolang ons team helaas nog niet op volle sterkte is mogen we van hem gebruik maken waarvoor dank uiteraard.

Ik denk dat de hitte buiten (ik schat eigenlijk toch wel zo’n 32 graden daar hoor) er bij de gasten voor gezorgd heeft dat er wat eerder richting huis gereden werd. Na het eten werd het aanmerkelijk rustiger, althans aan de swingerskant dan.

Misschien zijn wij als BDSM’ers meer gehard? 😉

Er was nog een bijzonder einde door een groepje BDSM’ers in het zwembad tot bijna sluitingstijd. De lol zat er goed in bij hen en dat was goed te merken. Er werden heel wat leuke gekke hilarische streken uitgehaald. Een heel fijn en leuk einde van een bijzonder warme dag.

Namens het team groet ik iedereen en hopen we jullie de volgende keer weer te zien. Jullie zijn van harte welkom.

Amras.

Mei 2023 Try and Play party

Een zonnig speelfeest bij Try and Play.

Op 28 mei jl. was er weer een Try and Play feest in PartyPlayers Lelystad.
Een aantal van onze groep vrijwilligers konden er niet zijn, dus hadden we een ‘stagiaire’ gevraagd om mee te draaien. Hij was mooi op tijd om mee te helpen opbouwen en voor te bereiden. (punt gescoord 😉)

Om 2 uur gingen de deuren open en het stroomde al snel vol. Omdat het mooi weer was, was de tuin met ligbedden en het buitenzwembad open en er werd gretig gebruik van gemaakt, kletsen, knuffelen en elkaar weer ontmoeten.

Binnen in de grot was het nog rustig. Het thema was ‘floggeren voor beginners’. Na een korte opening werd er al gauw gespeeld. Beginners konden zich melden om uitleg of ervaring op te doen met floggers. Uiteraard werd er dus gefloggerd met diverse belangstellenden en uitgekozen vrijwilligers die zich belangeloos beschikbaar stelden. Touw werd ook weer heerlijk gebruikt: bondages en suspensions waar veel belangstelling voor was. Heerlijk hangen, compleet ontspannen en nadien nog lang nagenieten. Aan de voeten omhoog en met een zweep bewerkt worden.
Er werd zelfs even kort met vuur gespeeld. Dit vergt altijd wel even extra aandacht van het team en het kan ook niet zomaar gedaan worden.
Een aantal stellen wilden graag meer weten over materialen die gebruikt kunnen worden bij impactspel (floggers/zwepen/cains) en wat voor touw je kunt gebruiken voor (sier)bondages. Een dame had een prachtige cirkel van gevlochten touw op haar rug.

De club had de dag goed voorbereid, er was meer dan voldoende eten zoals altijd. Alleen schijnt iedereen op het zelfde moment honger te hebben???
Dat gaf wel wat irritatie over en weer. Het is en blijft een kleine ruimte waar iedereen gebruik van wil maken en dat vergt wat geduld onder elkaar. Zoals gezegd, er is altijd voldoende eten aanwezig en het wordt continue aangevuld dus neem de tijd en geef elkaar wat ruimte, dan is het voor het personeel in de keuken ook prettiger werken! Ze moeten immers wel de kans krijgen om alles bij te vullen natuurlijk.
Het helpt natuurlijk ook als men de gebruikte vaat netjes terugbrengt naar de keuken. Kleine moeite toch?

In de avond waren er nog meer vragen van beginners die ondertussen heel veel gezien hadden: uitleg geven en voordoen, laten voelen en ervaren, een veilige omgeving bieden waar iedereen zich thuis kan en mag voelen.
Dat is waar het toch om draait?

Rond 9 uur was het mooi geweest, afscheid genomen en richting huis. Volgende maand (juni) weer een event. Het thema wordt nog bekend gemaakt.

Team T&P

April 2023 Try and Play party

T&P 23 april ‘23

Lieve vrienden,

Ken je het gevoel dat je zoveel leuke dingen ineens tegenkomt dat je gewoon vergeet dat er ook zaken zijn die aandacht behoeven? Dat je even elke dag een sprongetje maakt van vreugde en joepie roept? Dat je naar buiten kijkt, de zon eindelijk ziet en voelt en dat je dan persé in de zon wilt gaan liggen om van die warme stralen te genieten? Zeker als je in mijn geval dan heerlijk met pensioen bent en er geen werkgever meer zit te piepen om je aanwezigheid?

Dan kun je jezelf zo heerlijk verliezen in allerlei leuke gezellige en spannende dingen. Als er dan even niets in je agenda staat omdat je daar toevallig net even niets in hebt gezet, tja, dan vergeet je weleens wat.

Kan ook met de leeftijd te maken hebben hoor. 😉

Maar goed, het verslagje van de laatste T&P was ik daardoor dus even vergeten tot een teamlid mij even eraan herinnerde.

Excuus, lieve vrienden, maar ik had teveel plezier.

Maar alsnog hier een impressie.

De voetjes gingen omhoog en hoe! Tot erg laat op de dag waren er nog gegadigden die graag met de voetjes omhoog getakeld wilden worden. Zou mij niet verbazen als er de komende tijd nog steeds liefhebbers naar voren komen om dat toch nog mee te maken. Mag hoor. Er werd daar dus volop van genoten!

Er was een showtje van twee gasten die samen een selfsuspension deden. Altijd weer bijzonder mooi om te zien hoe dat gedaan wordt.

Tja, wat was er eigenlijk niet te zien? Zoveel mensen die plezier hadden in hun spel, zoveel verschillende spellen ook. Bondage, het floggeren, de single tails die heerlijk zwiepten, de zuchtjes, de kreuntjes, het auw-roepen al heb ik geen idee wat ze daarmee nou bedoelden hoor (LOL) maar ook de knuffels, de tederheid na het spel, het troosten en daarna de lach en de big smiles van degene die iets had ondergaan. Mensenlief, wat is het toch een mooie wereld waarin we zitten en kunnen genieten.

Komende keer gaan we weer wat extra aandacht geven aan mensen die nog in de beginfase zitten van de BDSM. Als je nog niet veel weet van floggers en hoe die te gebruiken, gaan we daar even wat meer op in. Zoals gebruikelijk openen we weer rond 15:00u officieel de dag en direct daarna gaan we met de mensen wat apart staan die wat meer willen weten over floggers en die ze dan willen proberen. Als iemand graag als model erbij wil zijn, zorg er dan voor dat je ruim voor 15:00u aanwezig bent en meldt jezelf even bij ons aan.

Ik ga nu weer heel lekker lui genieten van de zon met een drankje erbij, boek erbij, zonnebril op en wens iedereen een heel fijne dag.

Knuf Amras.

Try and Play 26 maart 2023

Lieve medegenieters van het BDSM-spel,

Ik kijk naar buiten en merk op dat het toch even wederom geen weer is om een lange wandeling te maken. Op dergelijke momenten dwalen mijn gedachten dan vrij makkelijk af naar allerlei leuke zaken uit het recente verleden onder genot van een lekker kopje koffie en blijf ik even steken op vorige week zondag Try&Play in Lelystad.
Even nagenieten weer van een heerlijke dag.

Thema was ‘stekeligheden’; spel met naaldjes.
AndereHan is welbekend daarin en gaf de demo met een mooi model en de belangstelling was overweldigend. Er zijn nogal wat foto’s daarvan gemaakt: ik zal een selectie daarvan op FT zetten. Je kunt duidelijk zien hoe er een mooi “bloempje” gezet wordt, krammetjes geplaatst en naalden recht in de bil wat een heerlijke en leuke plaats is om te doen. Mocht je nog met vragen zitten op dat gebied geeft Andere Han daar met genoegen antwoord op tijdens de volgende Try&Play. Ga echter nooit zo maar even aan de gang met naaldjes! Laat je goed opleiden en zorg dat je dit goed en veilig onder de knie krijgt.

Wat direct echter opviel was de drukte! Ik heb nog even buiten gekeken of er misschien bussen gearriveerd waren met gasten maar dat was toch niet het geval. Maar het was volle bak! Er was ook een KIK-groep aanwezig en daarnaast vele nieuwe mensen die de weg naar ons gevonden hebben. Leeftijd speelde daarbij geen enkele rol want van jong tot iets meer belegen, zeggen we dan netjes, waarbij ik mezelf dan schaar tot belegen en nog lang niet oud. Grinnik.
Maar mensen; wat is het toch prachtig om zovele mensen van elke leeftijd hierin terug te zien, genietend van vele vormen van BDSM-spel. Heerlijk.
Ik heb op Fetlife ook al fantastische verhalen mogen lezen van gasten die zich uitstekend geamuseerd hebben. Prachtig en dat doet ons vrijwilligersgroepje heel erg goed.

Wat was er allemaal te zien? Jeetje, ik kan beter zeggen wat er misschien niet te zien was. Zoveel verschillende vormen van spel waarin intensiteit, tederheid, connectie, liefde, spanning, tranen en troost allemaal hun weg vonden naast de vele, vele verhalen die verteld werden. Teveel om hier neer te zetten maar wil je dit meemaken? Kom gewoon naar Try toe! Je wordt hartelijk verwelkomt.

Er zijn bij ons vele vormen van spel mogelijk, nieuwe gasten kunnen zich altijd bij een van de teamleden aanmelden voor informatie of om iets uit te proberen of te ervaren maar hele ‘extreme’ vormen doen we niet. Als er bij een spel veel bloed aan te pas gaat komen, hebben we dat liever niet als voorbeeld. Soms komt er iemand die dan aangeeft het allemaal wel soft te vinden. Maken we zelden mee maar soms is er iemand die dat vindt en dat mag. Ongetwijfeld zijn er dan andere party’s waar deze gast zich wat meer thuis voelt en ook dat is prima.
Ons uitgangspunt is dat onze party voor iedereen geschikt zou moeten zijn en dat dus beginners, hele ervaren mensen en alles daartussenin zich thuis zou moeten voelen. Ik denk dat we daarin heel goed slagen gezien de bezetting iedere keer.

De volgende keer gaan de voetjes omhoog! Vrijwilligers kunnen zich altijd ter plekke aanmelden om via de voetjes de hoogte in te gaan met de takel. We beginnen daarmee direct na mijn openingspraatje rond drie uur dus wees er op tijd bij.

Vanuit uiteraard de mooiste stad van ons land, grinnik, wens ik iedereen weer een fijne voortzetting van deze zondag en als ik nu zo naar buiten kijk, kan het zomaar nog zijn dat ik toch nog even die frisse neus kan gaan opdoen buiten want ik zie zomaar blauwe lucht verschijnen. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Wie weet begint dan eindelijk de lente? Ik mag het serieus hopen!

Warme groet, Amras.

BDSM and more…